Classic FM
Playlist
Je hoort nu: Track
Componist: Componist
meer informatie

Luister ook naar de themastations van Classic FM

Michiel Borstlap gastsamensteller van Classic FM

Michiel Borstlap

Van 27 februari tot en met 5 maart verwelkomen wij Michiel Borstlap als gastsamensteller van Classic FM. De hele week hoor je Michiels favoriete klassieke-muziekstukken en muziek van zijn nieuwe album 'Velvet'.

Michiel Borstlap: "Als gastsamensteller van Classic FM wil ik luisteraars kennis laten maken met voor mij inspirerende componisten en pianisten uit binnen- en buitenland. Met oorstrelende, oude én nieuwe klassieke muziek."

Michiel Borstlap wordt vaak in één adem genoemd met Ludovico Einaudi. De ruimte die hij tussen de noten speelt, zorgt voor een wonderbaarlijke spanning. Michiel staat hierdoor bekend als een groot verteller. Zijn nieuwe album 'Velvet' is een nieuw hoogtepunt in zijn reeks soloalbums.

Velvet

'Velvet' verschijnt op 1 maart. Het album vertelt over vriendschap en verlangen en heeft zijn naam te danken aan het thuistheater van Michiel dat de naam 'The Velvet Room' draagt. Hier staan onder andere een Steinway D vleugel en een upright piano waarop Michiel heeft leren spelen in zijn jeugd. Op deze piano heeft hij vijf nummers gecomponeerd, welke terug te vinden zijn op zijn nieuwe album.

Borstlap won in het verleden, als eerste niet-Amerikaan, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award. Ook bemachtigde hij een Gouden Kalf voor zijn soundtrack bij de film 'Tiramisu' en won hij een Edison Award.

Om dit element te tonen dien je cookies te accepteren voor Classic FM. Dit kan in verschillende niveaus. Klik hier voor meer informatie.