Classic FM
Playlist
Je hoort nu: Track
Componist: Componist
meer informatie

Luister ook naar de themastations van Classic FM

Royal Opera House Live In Cinemas

Ook in seizoen 2016/17 worden er weer 6 opera's en 6 balletten live vanuit het Londense Royal Opera House vertoond in bioscopen. En daar kan je van genieten bij jouw bioscoop om de hoek, in een comfortabele bioscoopstoel met HD-beeld en dito geluid.

Het operaseizoen start op maandag 26 september met Bellini's Norma, met de Bulgaarse stersopraan Sonya Yoncheva als Norma en met de Maltese tenor Joseph Calleja als haar minnaar Pollione. Mozart's Così fan tutte in een nieuwe productie van regisseur Jan Philipp Gloger (Holländer in Bayreuth) met een cast van jonge upcoming opera-stars zoals Daniel Behle en Corinne Winters, en vele anderen. We eindigen het seizoen op woensdag 28 juni 2017 met Verdi's Otello, met stertenor Jonas Kaufmann in zijn titelroldebuut. Iets waar iedereen gespannen naar uitkijkt!

De drie overige operaproducties zijn hernemingen van Offenbachs Les Contes d'Hoffmann, met de geweldige Vittorio Grigolo en de al even geweldige Thomas Hampson in de belangrijkste rollen, Verdi’s Il Trovatore met o.a. Dimitri Hvorostovsky als Graaf Luna en Gregory Kunde als Manrico, en de reprise van het ontroerende en geweldige Madama Butterfly van Giacomo Puccini met Ermonela Jaho als de geisha Cio-Cio-San.

Het Royal Ballet start de live-voorstellingen op 2 november met het ballet Anastasia, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een zekere mevr. Andersen, een vrouw die uit het niets opduikt en waarvan men beweert dat ze jongste tsaren-dochter van Nicolaas II zou zijn. Het ontroerende ballet is gechoreografeerd door Kenneth Macmillan.

In december wordt traditiegetrouw de publiekslieveling De Notenkraker vertoond.

Op 8 februari bieden we de avondvullende voorstelling van het ballet Woolf Works van Wayne McGregor aan, gebaseerd op de verschillende literaire hoogtepunten van Virginia Woolf.

11 April staat het virtuoze Jewels van George Balanchine op het speelplan van het Royal Ballet. Op 7 juni 2017 sluiten we het balletseizoen af met een Frederic Ashton programma (Engelands meest geliefde choreograaf) dat bestaat uit louter hoogtepunten; The Dream, Syphonic Variations en het zowel ontroerende als spectaculaire Marguerite and Armand.

Kortom het Royal Opera House Live In Cinemas seizoen 2016/17 belooft wederom een grandioos seizoen te worden.

Op royaloperahouse.nl vind je de meest recente informatie over de voorstellingen, evenals een overzicht van de 50 bioscopen waar ze vertoond worden met contactinformatie. De trailer van de eerstvolgende voorstelling kan je daar ook bewonderen. Om helemaal up-to-date te blijven kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Classic FM is official partner van Royal Opera House Live In Cinemas. Ook in seizoen 2017/2018. Kijk voor meer informatie over het nieuwe seizoen op royaloperahouse.nl.

Om dit element te tonen dien je cookies te accepteren voor Classic FM. Dit kan in verschillende niveaus. Klik hier voor meer informatie.